sobota 23. června 2018

BLOGERFEST 2018

V sobotu 9. 6. se konal vůbec první český festival pro blogery a já měla jedinečnou možnost se na tento nový výtvor podívat a to díky Rachel, která si mě vzala na festival s sebou. Začalo to tím, že mi v 5 ráno začal zvonit budík a já už se začala rozčilovat, protože upřímně, kdo by chtěl v sobotu ráno vstávat v 5?!


Bydlím sice jen hodinu autobusem od Prahy, ale spoje v sobotu ráno nejezdí až tak často. Nicméně jsem zvládla vstát z postele a vyrazila jsem na autobus do Prahy. V Praze jsme si došly na snídani do nějaké hipsterské kavárny a hned bylo líp!    

Kolem deváté jsme už stály před divadlem Venuše ve Švehlovce na Žižkově. Divadlo mě ohromilo hned u vchodu, kde měli pověšenou Venuši (předpokládám) a hned jsme dostali na krk krásnou kartu, kde byl napsaný program. No a co nás čekalo?

Program byl zahájen v půl 10 a otevřela ho krásná Verča Tázlerová z blogu Stylish coffee (https://www.stylishcoffee.cz/), která se nám rozpovídala o instagramu a o tom, jak funguje algoritmus, a proč se jím neřídit. Konkrétněji pak i o úpravě fotek (věděli jste, že blogeři upravují fotky i ve čtyřech aplikacích a samotná úprava jedné fotky trvá i hodiny?!) a instastories.

Po Verče přišla Terka Dvořáková z blogu La Tereza (https://latereza.blog/). Na každém snímku své prezentace měla fotku svého psa nebo kočky, takže já si třeba upřímně víc pamatuji, jak vypadal její  Husky, než samotný obsah prezentace. Nicméně moc hezky mluvila o tom, jak lépe psát, o čem psát, ale nejvíce se mi líbilo, jak mluvila o tom, že náš (blogerův) život je vlastně produkt, který my musíme prodat a něco z něj i vytěžit. Běžte se mrknout na Terky instagram (https://latereza.blog/), protože její instagram (a hlavně toho Huskyho) si zamilujete hned!

Poté následovala coffee break a já se šla konečně podívat na to občerstvení, které nám připravili. A Pozor, celý den nám byla podávána káva zdarma! Po pauze následoval jeden z kluků z (https://twogentlemen.cz/), který povídal o neplacené propagaci článků, tedy také o sociálních sítích a tak podobně.

Po obědové pauze přišla Andy Pavelcová z fitfab.cz (http://fitfab.cz/). Upřímně jsem si nejdřív myslela, že tuto přednášku vynechám a půjdu se podívat po nějakých těch workshopech. Jsem ale hrozně ráda, že jsem se na obědě hodně najedla a byla jsem líná odejít, protože za mě měla Andy určitě tu nejlepší přednášku ze všech. Hned jsem ji začala sledovat všude, kde to šlo a čtu teď zpětně její blog. Mluvila o svých chybách a o spolupráci jako takové, s kým bychom měli a hlavně neměli navazovat spolupráci a jestli ta spolupráce á nějaký smysl.

Andy vystřídala Gabriela Bartošová z receptydetem.cz (http://receptydetem.cz/), která byla opravdu skvělá, milá a vtipná. Ačkoliv je to foodblogerka, nemluvila vůbec o jídle, ale o tom, jak budovat vlastní komunitu a celkově mluvila o té marketingové stránce blogů.

Po další pauze už přišly, velmi očekávané, holky z elitebloggers.cz (http://www.elitebloggers.cz/), konkrétně Tereza Salte a Sandra Ježková a mluvili taktéž o spolupracích a hlavně o smyslu spolupráce.

Od 16:15 byla hodinová přednáška hned pěti menších blogerů. Tudíž každý měl vyhrazených 12 minut na jejich prezentaci. No, ale to se nikomu nepodařilo, a tak se z hodinové přednášky stala téměř 1.5 hodinová. Co to znamenalo? Program se celý posunul o 30 minut, jenže my už jsme pospíchaly zase na autobus zpět do Liberce. Takže nejen, že jsem neviděla poslední přednášku (Kristýna Dolejšová, autorka knihy Bez filtru a autorka #zanormalniholky), na kterou jsem se těšila úplně nejvíc, ale také jsme prošvihly vyhlášení tomboly, která se konala o další pauze. Takže jen doufám, že náhodou nevytáhli mé jméno, protože ty ceny byly tak supr! :D

Doufám, že toto nebyl poslední takovýto festival pro blogery, jelikož jsem si to náramně užila a hlavně! Hlavně mi to něco i dalo…

Děkuji Rachel a Get Found za to, že mi poskytli  možnost se na tuto akci podívat.

Verča
------------------------
Ahoj, jsem Verča, je mi skoro 18 let a studuji na gymnáziu v Liberci. Mám i vlastní knižní blog, ale na ten už ničím nepřispívám. Momentálně se budu víc zaměřovat na fashion a lifestyle články. Snažím se o Zero waste život, kterému bych také chtěla věnovat pár článků.

9 komentářů:

  1. Božeee to muselo být perfektní! Příště musím určitě zavítat, vypadá to krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá dobře 😍😍 škoda, že jsem tam nemohla být...

    OdpovědětVymazat
  3. Fíííha, to muselo byť super 😍 Mrzí ma, že ste nemohli zostať do konca 🙁

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo - vypadá to na super akci - možná bych se i příště kousla a jela taky . Byl tam i někdo starší?

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to ti zavidim :D skoda že jsem nemohla :(

    OdpovědětVymazat