neděle 10. srpna 2014

VELKÁ KÁVOVÁ PÁRTY

Mám tu pro vás report z další zajímavé akce, kterou jsem nedávno navštívila.


Tady je oficiální text pořadatele ohledně toho, o co půjde:

"Vážení milovníci kávy, přátelé,

Velká kávová párty je akce, kde máte možnost vyzkoušet si přípravu kávy na více než 50 kávovarech a ochutnat různé druhy káv, cascaru či si dokonce upražit kávu vlastní. Ale hlavně si užít pohodovou atmosféru a popovídat si s lidmi nad šálkem dobré kávy.

Vše si budete moci sami vyzkoušet a ochutnat. Vaše otázky Vám rádi zodpoví naši pohodoví kolegové.

Na akci máte volný vstup a to včetně konzumace a kávy, kterou si upražíte. Prosíme Vás o registraci Vaší návštěvy předem, abychom se Vám mohli při Vaší návštěvě plně věnovat. Navíc, z registrovaných návštěvníků vylosujeme v průběhu párty výherce kávovaru a dalších cen...

Věříme, že Kávová párty pro Vás bude příjemným zážitkem, kde se setkáte s řadou přátel i odborníků.

Těšíme se na Vás Kávové centrum Praha"

---

Tam jsem nemohla chybět, chápete, že jo. Tak jsem sebrala holky a vyrazily jsme. Akce se konala přímo v Kávovém centru. Bály jsme se, abychom tam nebyly trapně samy, ale byla to pravděpodobně docela velká akce, protože lidí bylo vážně hodně, včetně televize, novinářů apod. 


U vchodu seděla paní a odškrtla si nás na guest listu, což z nás udělalo téměř celebrity, ještě vzhledem k tomu, že od vchodu byl natažený červený koberec ... :-D No a tak jsme se vydaly vstříc kávovému dobrodružstí.



Všude byly rozmístěny kávovary, od malých po obrovské do kaváren. Akce byla pravděpodobně i prodejní a sloužila jako propagační pro občerstvovací podniky, protože všude byly i letáky ohledně přístrojů. No a pak tam bylo několik mašinek, vedle kterých stály vyrovnané vždy vedle mašinky jeden balíček nějaké kávy, různé typy a druhy a mohly jsme si vybrat, jakou ochutnat. 



My jsme si na začátek daly latté a bylo moc dobré (slazené třtinovým cukrem, v nabídce byl i kokosový sirup) Během dne jsem ochutnala ještě jednu kávu, černou neslazenou, abych ji skutečně ochutnala v přírodním stavu (dozvěděla jsem se, že kávy se podle chuti dělí především na dva typy, hořká a kyselá).


Procházely jsme se, rozhlížely jsme se, konverzovaly jsme a dozvídaly se různé informace. Mimo jiné zde byla i ochutnávka pomerančového džusu, před námi vymačkaného ze tří pomerančů. A byl dokonalý!




A také se vyskytla ochutnávka čokolád, teď si nejsem už jistá, čím byly speciální, myslím že fair trade nebo čisté přírodní nebo tak něco, nevím :( Ale chutnaly božsky!


A ještě zde byla ochutnávka čokolád, takové ty co dostanete horké mléko a kostičku čokolády na špejli, ponoříte a mícháte. Měla jsem pomerančový likér a skvělé. A ještě jsme dostaly kostičky čokoládek s sebou na další ochutnávku.


Vystaveny byly i různé hrnečky a spoustu věcí, co souvisí s kafem, ale já tomu až tak nerozumím, abych vám to přesně pojmenovala. Všichni byli moc milí, vstřícní a dostali jsme pár vážně zajímavých informací. 



Vtip nakonec, dozvěděli jsme se, že kávu nemáme dopíjet, že jí máme ochutnat co nejvíce, párkrát srknou, poválet a šup na další, že jinak budeme přepité a neoceníme to. Bohužel jsme se to dozvěděly ale až v poslední místnosti, těsně před odchodem. Ehm, kdo myslíte, že všechno dopíjel, protože nám to bylo blbé a kdo už po druhý kávě nemohl? Ano, my O:-)


Jak jste na tom vy a káva? Pijete? Jak často, jak hodně, jakou?

Žádné komentáře:

Okomentovat