pátek 12. září 2014

SPORTOVNÍ NADŠENEC / ŠÍLENEC ?

Jsem tu s dalšími brepty a žblepty na téma já a sport. To se má totiž tak, mamka si koupila permanentku do jednoho ženského sportovního centra co tu je, má koupeno nějakých 20 lekcí, ale teď má problémy s koleny, takže tam nemůže chodit. Ale ty permice je časově omezená a dala do toho docela peníze a tak prý jestli nechci jít něco vyzkoušet. Tak si říkám, proč ne, sranda musí být. A jak to dopadlo?


Koukala jsem na nabídku centra a zaujala mě ZUMBA, všichni o tom mluví, většina lidí, co znám, to už zkusila, tak fajn, půjdu do toho. Na stránkách jsem našla, že není potřeba mít taneční talent ani jiný zkušenosti, uff, tak jsem si rezervovala místečko a šla na to. A jedno vám můžu říct hned, já a zumba - ne !!

zdroj

Když to člověk umí, jako ta cvičitelka, vypadá to skvěle. Ale když to očividně nejsou začátečníci a já začnu srážet svoje spolunávštevnice, tady sranda končí. Několikrát jsem zakopla o vlastní nohu při pokusu o nějaký krok, no mazec. Hudba pěkný, kdybych chodila na začátečníky, možná fajn, ale ty bohužel nebyli v nabídce, a do tohoto už znova nejdu. Ale zasmála jsem se, pobavila cvičitelku, pár lidí kolem mě, když jsem do nich narážela a šla vždy na jinou stranu, se taky zasmálo. Pokračuji v hledání.

Další, co mě zaujalo, bylo BOSU. Je to něco na způsob step-aerobicu, akorát se to cvičí na půlbalónu. Teda je vícero způsobů. Dá se na tom posilovat apod., to jsem ale nechtěla, já potřebuji něco akčního, na posedávání a hejbání nohou nahoru a dolu nejsem. Nic proti posilování! Já u toho jen prostě nevydržím. Abych si zacvičila, pot musí stříkat proudem! :-D Ne ok, takže bosu. To mi šlo mnohem líp než zumba. Tělesnou koordinaci mám vcelku dobrou, pokud se jedná o nějaký normální a naučitelný pohyb, takže jsem všechno pochytila docela rychle a šlo to. Dokonce mi to šlo i líp, než slečnám, co tam taky byly prvně, to se musím pochválit. Naštěstí tohle bylo v nabídce pro začátečníky, takže mě to i bavilo a možná se tam ještě podívám.

zdroj

Co jsem si vybrala dál a kam se hodlám v příštích dnech a týdnech vydat? Zajímalo by vás něco z toho, jak se opět ztrapním na hodině pro ne-začátečníky? Dejte vědět, ať to napíšu případně ještě zčerstva s plnou pamětí mých trapasů.

ALPINNING

zdroj

KICK-BOX

zdroj

SPINNING

zdroj

Co vy a tyto sporty? Máte s něčím z toho zkušenosti? Láká vás to? Navštěvujete nějaká centra, cvičíte? Napište mi :)

Žádné komentáře:

Okomentovat