čtvrtek 8. března 2018

JAK HOSTUJEME

Jak vlastně vznikly hostující články? Spustilo to víc věcí.


1. Před nějakou dobou se mě pár kamarádek ptalo, jestli by mi nemohly napsat něco na blog, že píšou do šuplíku a nemají to kam dát, kdežto u mě si to alespoň někdo přečte a získají zpětnou vazbu.

2. Občas jsem dostala něco na recenzi, většinou se to týkalo kosmetiky a já zrovna měla nějaký eksém, vyrážku, nebo jsem byla v nemocnici a nemohla testovat, tak jsem se domluvila s kamarádkou, o které vím, že umí dobře psát a má ráda kosmetiku, že to otestuje a sepíše za mě. Na blogu pak vždycky byla označená, nebojte :)

3. Vždycky jsem záviděla holkám z ACOS, že jsou na to dvě, mají to s kým probrat, s kým se radovat z úspěchu a s kým se poradit v případě neúspěchu. Chtěla jsem někoho k sobě!

4. Když jsem si občas psala s nějakým svým čtenářem / teda spíš čtenářkou a povídaly jsme si o něčem, zjistila jsem, že má třeba nějaký hrozně zajímavý příběh, který by se mělo určitě dozvědět víc lidí. Že něco zažila, něco zajímavého dělá, ví nebo zná. Tak jsem jí nabídla, jestli to u mě nechce sepsat. 

5. No a pak, když se začal tvořit nápad hostujících článků, chtěla jsem dát šanci všem, nikoho neomezit a nevynechat, takže jsem to veřejně nabídla na instagramu.  

No a teď mám svůj tým :) Jak to funguje? Z části holky píšou samy na svá témata a nápady. A z části ode mě dostávají věci na recenzi, co se ke mě zrovna dostane. Všechny články chodí před postováním ke mně a já je kontroluju a schvaluju, je to přece jen pořád můj blog a chci aby to mělo můj punc, můj standard, moji úroveň. Ale naštěstí se mi sešly fakt šikulky, až se divím, jaké jsem měla štěstí, takže žádné velké zásahy se nekonají.

Pokud vás hostující články zajímají, určitě jukněte a přečtěte si je, nějaký je už na každém blogu, alespoň jeden (books, beauty, lifestyle, fashion, odkazy v pravém sloupci dole). Pod každým hostujícím článkem je krátký medailonek, abyste holky trochu poznali, než se tu zabydlí déle a už je budete znát jako své vlastní :)

5 komentářů:

  1. To je moc hezkej nápad! :-) Vím, že jsi tuhle nabídku měla na instastories a úplně jsem to pak propásla a nenapsala ti. Je to po všech směrech moc milý. Dáš šanci druhým a obohatíš svůj blog. Tak hodně štěstí a ať se daří dál.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad a je super, že hostujícím blogerům věříš. Osobně bych se toho bála (blog je takové moje děcko), ale vám to tady zjevně pěkně funguje. :)

    OdpovědětVymazat
  3. hm, ja preferujem asi skôr jedného autora ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Je fajn, že na recenze poskytuješ sama věci a vkládáte do sebe tolii důvěry :) Je to vážně sympatický projekt :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný nápad :) Moc se mi libí, že pod každým článkem je krátké představení autorky :) Takže může člověk zaujmout i více lidí, i když psaní daného tématu ho třeba nebaví, najde se někdo jiný kdo to za něj sepíše :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat