čtvrtek 12. ledna 2017

MOJE (BLOG) PŘEDSEVZETÍ

Předsevzetí si už pár let nedávám. No řekněte, kdo z vás to slavné "zhubnout, začít pravidelně cvičit, líp jíst apod." kdy vydržel dýl, než první týden v lednu. Ale říkala jsem si, že bych si mohla dát nějaké menší reálnější dosažitelné cíle, třeba co se blogu týče. Jako když to nedodržím, řezat žíly si kvůli tomu nebudu, ale když to dodržím, budu ráda a třeba to udělá radost i vám.

První bod se týče focení. Kolikrát jsem si všimla, že lidi říkají, že se chtějí naučit líp fotit a tak. Já jsem nikdy takovou potřebu neměla, ale poslední dobou se dost věnuji instagramu a sleduji tam pár lidí, jejichž fotky  jsou naprosto naprostá bomba. Nevím, jaký mají trik a ani to nedokážu pojmenovat, jestli barvy, kompozice, kvalitní foťák., rozestavení věcí, jestli si s tím hrají a nebo jim to tak pod ruku padá samo, ale dívat se na jejich obrázky je prostě radost. A to bych chtěla, aby lidi cítili i z mých fotek. Když se na ně podívám teď, kritickým okem, není to ono. Nefotím vyloženě blbě, ale musím přiznat, že až tak se s tím neprdím, to zas ne no. A chtěla bych začít. Pořádně to promyslet, jak tam kde co postavit, vyzkoušet úhly, kde to vypadá líp, nebo takové to jak vyfotíte jenom půlku věci a za ní máte něco nezaostřené a vypadá to božsky. To bych chtěla umět a víc se tomu pověnovat.

Čtení. Přemýšlela jsem, jestli si dávat co hodně knižních blogerů, víc číst. A nedám. Já čtu prostě tak, jak se mi chce. Když se mi nechce, tak dělám něco jiného, blogování ani čtení není povinnost a ani by neměla být, je to pak na tom znát, když to člověk moc nutí a tlačí. Takže bych prostě a jednoduše jen chtěla číst :) Teď na to čas nemám, i když teď je ta fáze, kdy bych i víc číst chtěla, ale nejde to. Asi jste zaznamenali, že mám doma malinké štěndo a holka moje je děsně votravná (kamarádka jí nazvala šikanátorka po té, co jsem přišla do práce celá zřezaná, jak kdybych měla doma celou smečku koček, kdežto já mám fakt jen jedno malinké štěnátečko). A dohled nad ní je 24 lomeno sedm, protože se bojím, aby někde něco nesežrala, co by jí ublížilo, vytahuju jí z tlamky chlupy, protože je pak zvrací, navíc jsem teď na netu četla, že nějakej pes sežral ponožku a pak ho museli operovat, no to je něco pro moji paranoiu, takže chápete, že u toho moc číst nejde, že když nejsem v práci (kdy mi ji hlídá někdo jinej), tak vlastně jen sedím a sleduju ji. Jojo produktivní činnost. No takže teď bych ráda víc četla, ale nadávat si za to nebudu, počkám až mimí vyroste a bude zas klid. Doufám. Prosím! :)

Psaní. Jako jo, chtěla bych víc psát a častěji přidávat články. Ale zase, jak o bod výš, nebudu to tlačit a hrotit a nutit. Půjde to, půjde, nepůjde to, nepůjde. Nápady celkem mám jen je občas problém s realizací. Určitě to znáte, takové to, jak jedete busem domů a v hlavně máte napsanou půlku článku, dojedete domu, zapnete počítač a další hodinu koukáte na blikající kurzor. Kde nic tu nic. Tak to se mi stává dost často. Asi by to vyřešil notýsek, co bych vozila u sebe a jak to půjde ven, hned to zaznamenat. Tak uvidíme.

A co vy, dali jste si nějaká předsevzetí? Ať už blogová, neblogová, a nebudu se vám smát ani když řeknete, že chcete líp jíst a víc cvičit, fakt ne, dokonce vás budu obdivovat, protože já vím, že tohle bych nezvládla a každý, kdo si to slíbí a dodrží to, je u mě bůh. Amen :) 

3 komentáře:

  1. S tím psaním to máme společné :D Já bych teď celkově chtěla být aktivnější. Bohužel se mi to prohodilo - aktivita na blogu zmizela a v životě se nějak navýšila... Ale to vlastně není až tak zlý :D Osobně bych chtěla hlavně víc chodit ven. Pokud se mi podaří tohle, tak můžu být fakt šťastná xD Ale taky bych chtěla víc číst, hlavně splnit výzvu, ne jako minulý rok. Tak uvidíme, co z toho bude :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jako předsevzetí pro tento rok jsem si dala, že chci začít číst v aj, zlepšit se v fotkách, číst knížky ze zásob. A hlavně je přestat tolik syslit. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nikdy jsem si předsevzetí nedávala, ale tento rok jsem se rozhodla to zkusit :D Mám tam hlavně psaní a blogování, plus být šťastná a bavit se s lidmi, kteří o mně jeví zájem :) Už žádné falešné kamarádky atd.... No a taky... Hubnutí :D Sice tomu moc nechci věřit, protože se znám, ale lehce doufám, že BUZERACE (což je dokument na počítači, který mi připomíná, že mám cvičit) mi alespoň trochu pomůže :D

    Tvoje předsevzetí je skvělé a držím ti palce ho splnit :)

    OdpovědětVymazat