pondělí 16. května 2016

VÝZVA PRO BLOGERKY.CZ - ŘECKÉ BALZAMIKOVÉ KRÉMY

Čas od času brouzdám po Blogerkách.cz a tuhle jsem narazila na výzvu s testováním balsamiko krémů, tak jsem se přihlásila a byla vybrána. Mým úkolem bylo seznámit vás s touto pochutinou a následně doporučit recept.

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vhodné nejen k dekorativnímu zdobení talířů, ale jsou skvělou ingrediencí do dresinků, k dochucení omáček a letošní novinky – příchutě BBQ a Chili - jsou dokonalou ingrediencí pro marinování masa a grilování. Tyto krémy jsou kvalitní balzamikovou redukcí vyrobenou z prvotřídního řeckého balzamikového octa Kalamáta. Mají hustou konzistenci a vyváženou chuť. Jsou vhodné i při dietě - v jedné lžíci je obsaženo 17 kalorií a žádný tuk!

BBQ balzamikový krém má výraznou, výjimečnou kouřovou chuť podtrženou aromatickými bylinkami. Výtečně se hodí nejen k pečeným masům, ale také francouzským toustům, hamburgerům a smaženým hranolkům.


Chili balzamikový krém má bohatou krémovou strukturu s obzvlášť pikantním podtónem. Výborně se hodí pro grilovaná masa, klobásy, ale třeba i na dochucení toastů.


Základem pro výrobu balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou je balzamikový ocet vyráběný z unikátních korintských rozinek tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv. Výrobní závod rodinné firmy Papadimitriou sídlí několik kilometrů severně od peloponéského města Kalamáta a je největším producentem balzamikových krémů v Řecku. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kalamatský ocet kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Kvalita a tradice, která se snoubí v této lahodné tekutině, z ní činí plnohodnotného konkurenta slavnějších italských balzamik, kterého rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.

Já jsem se držela rovnou toho, co mě napadlo hned a to vafle na slano spolu s tímto produktem. A to nejen pro to, že máme nový vaflovač a já na něm kuchtím teď denně, tak proč to nezkusit smíchat s těmito krémy.


Vafle suroviny základ:
  • 1 celé vejce
  • 250 ml mléka
  • 150-200 g polohrubé mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
 Ochucení:
  • sýr
  • kečup
  • koření
  • rajčata
  • hořčice
  • více méně dle chuti 

Smícháme vejce, mléko a mouku - připravíme trochu hustější palačinkové těsto, které necháme asi 20 minut odpočinout. Do odpočinutého těsta vmícháme trochu strouhaného sýra (pouze moje volba, můžete vynechat), osolíme, opepříme a nakonec vmícháme trochu kypřícího prášku. Pečeme ve vaflovači, mírně vymazaném olejem. Na dozlatova upečené, horké vafle klademe ... cokoliv vás napadne! Samozřejmě, nejprve použijeme balsamikové krémy, aby se nám pěkně vsákly do vafle a pak můžeme zaskládat čímkoliv dalším. Mě moc chutnala varianta BBQ a na to salám/slanina a trochu zapéct, doma se zase uchytilo chili se sýrem. Máte tu pole kombinací, jen si vybrat!

Žádné komentáře:

Okomentovat