neděle 24. dubna 2016

JAK SI ŽIJU 22.4.16 - ŠKOLA, VYKECÁVAČKA A TAK

Již nějakou dobu jsem nepsala žádnou pořádnou vykecávačku, jak se mám, co dělám a tak. A protože to rádi čtete a protože sedím ve škole a ne vůbec se nenudím a proto že jsem si k tabletu pořídila bluetooth klávesnici, kterou nutně potřebuji vyzkoušet, no a tak se to všechno sešlo, vykecávačka je tu.

Prvním bodem je moje nová, jak už jsem uvedla, bluetooth klávesnice k tabletu. Nějak se mi totiž začalo stávat, že jsem si s sebou brala notebook do kavárny, že budu pracovat, ale ten zmetek nabíhal půl hodinu a já mezitím dopila a na další čekání už neměla nervy a odešla. Kdežto tablet je relativně rychlý, oproti starouškovi noťáskovi, jen to psaní na něm nic moc, na delší texty. A tak jsem si k němu koupila klávesnici, je velká jako k netbooku, takže malinká a lehká, tak ji dám do kabelky a vyrážíme. Zatím spokojenost. Sice na mě lidi ještě blbě koukají, když vyndám samotnou klávesnici, co vypadá, jak kdybych ji vyrvala z notebooku /je to fakt jen malinký placička), ale to se srovná.

Dále, hm, stále chodím na němčinu a stále chodím na ruštinu. Já vím, je toho málo, ráda bych ještě přidala, ale nějak mi dochází čas. Pokud se zadaří, viděla bych to na nějaký třeba týdenní jazykový kurz, udělat si dovču a načerpat základy. Uvidíme. Jak jsme byli před cca dva týdny zpět v Německu na nákupech, koupila jsem si ženské časopisy, s tím, že když tam budou obrázky, třeba tomu lépe porozumím, než jen německý text. No nevím, zatím sem jen listovala a prohlížela si ty obrázky ... :-D Ale k textu dojde, faaakt.

Pořád koketuji s hudebními nástroji. Jasné je, že to něco bude, problémem je co. Sehnala jsem si už výuku na housle, kytaru a klavír, jen opět, tolik času prostě nemám, tak si hodím mincí a alespoň dva prostě padnou!

Byla jsem se přihlásit v místním dobrovolnickém centru, už mám za sebou i pohovor a líbila jsem se jim, tak mě snad vezmou. Docela mě fascinuje, že i dobrovolníka můžou odmítnout, ale zase, dobře že tak, ještě vezmou nějakého úchyla a pak ho pošlou někam ven s dítětem / vozíčkářem / seniorem a něco se stane. Teď mě čekají psychotesty, normálně opravdový odborný psychotesty, žádný na googlu zjistěte si, jaká jste osobnost :-D Jsem na to hodně zvědavá, snad projdu, magor jsem na to velkej dost, aby mi něco našli :-D

No a pokud to vyjde, vyberu si jeden z programů, do kterých se přihlásím. Víte, jak jsem na tom s dětmi (kdo neví, nemáme se rádi, ani já je, ani ony mě), navíc nejvíc mě stejně láká program seniorů. Nejraději bych jim chodila někam předčítat, o což je hodně zájem, tak snad to vyjde. No a pak se k nim chodí domů a povídá se s nimi a tak, kdo tu v okolí nikoho nemá, tak aby nebyli prostě pořád sami. Jako vemte si, všichni budeme jednou starý a za druhé, dětem se věnuje každej, ale na seniory se často zapomíná, a já bych si fakt přála, kdyby se moji prarodiče jednou dostali do situace, kdy by byli úplně sami a někde daleko, že by k nim rodina nemohla, že by se jich někdo ujal, někdo si s nimi prošel jednou týdně popovídat, přečíst noviny, knížku, zahrát si karty, a cokoli prostě, tak chci to stejné udělat pro někoho tady, aby se karma postarala o ty moje tam :)

No a pak ještě budu chodit venčit, chtěla bych jít teď o víkendu poprvé, pejskové, to byla hned jasné volba. Jen se bojím, že to nakonec obrečím, protože mi jich bude děsně líto a smutno a budu si chtít vzít všechny domů, bude to pro mě hodně psychicky náročné, vážně hodně, ale i tak, alespoň některému z těch pejsků budu moct udělat radost vycházkou a to za to stojí, ne?

To je pro dnešek vše, musím se věnovat Statistice, mluví o zkoušce, to bych mohla dávat pozor. Ale myslím, že podobné vykecávky bych teď, s tou klávesnicí, mohla psát častěji, chcete? Čím víc pozitivních komentářů, tím větší šance, tak se snažte ;)

3 komentáře:

  1. A jak ti ta bluetooth klávesnice funguje? Já jí taky kdysi sháněla, ale vždycky byl problém české znaky :D Jinak jsi vážně blázen, tohle všechno stíhat?! A úplně přesně mě napadlo, že to venčení psů je jasný, ale že bys je pak chtěla všechny domů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele ta klavesnice je super a cesky znaky prave ma taky. Poslu ti odkaz, nebyla ani draha a funguje jako na notebooku. Pejsci jsou moje zkaza dyt me znas :D

      Vymazat
  2. Jé, tu klavesnici bych chtěla vidět :-P A jinak... Ty seš snad robot holka! Jak to proboha chceš všechno stíhat? Už jen ty tvoje samotné jazyky. Fakt nechápu, kam to do tý hlavy cpeš. A teď ještě hudební nástroje (to ti docela závidím), dobrovolnictví a venčení zvířat... No nevím, máš můj velký obdiv. Můj líný zadek zvládne tak akorát jít do práce a zbytek dne proválet se... :-D

    OdpovědětVymazat