neděle 28. února 2016

JAK SI ŽIJU - VÍKEND - VALMEZ, BRNO

Pořád mi o to píšete, jak vás moje Jak si žiju - projekt bavilo, tak jsem s tím zase jednou tady, když se dělo něco fakt super, co určitě stojí za zmínku. Je to už týden zpět, víkend 20. 21. a pondělí 22., ale znáte to, málo času na sepsání, pořád se něco děje, ale teď jsem sedla a sepíšu to, fakt.

Celý můj program začínal (hodně brzo) ráno v sobotu, kdy mě čekala nejdříve cesta do Prahy a pak do Valašského Meziříčí, nějakých 6 hodin cesty plus přestupy, čekání a tak, a sraz byl nekřesťansky brzo (po obědě), tedy alespoň pro někoho, kdo bydlí na druhém konci ČR. Když jsem psala na twitter status "v mašince", ostatní účastníci před sebou měli ještě pěkných pár hodin spánku a pak se mi smáli. To sou kámoši, co.

Na tuhle akci jsem se hodně těšila. Minulý knižní sraz ve Valmezu mi nevyšel, takže tentokrát, když mě pozvali, jsem hlídání pro hafku scháněla už hodně dopředu, naštěstí se zadařilo a já mohla vyrazit. Vezla jsem sebou knižní dary a taky bylo napečeno (ale přiznám se, že ne mnou, pochvaly směřujte mé sestře, já neumím ani zapnout troubu... :-D ).



Ve Valmezu jsme měli prvotřídní servis, vyzvedli nás autem, dovezli dom, tam bylo napečeno, navařeno, dobrůtky, pití, prostě luxus. A hlavní akce dne - deskové a karetní hry. Já je miluju, ale doma není moc s kým hrát a ani po celém Liberci nějak nemůžu sehnat hrací partu. Sestra pracuje s dětmi a zjistila jsem, že (potvora!) půlku pracovní doby hrají nějaké deskovky, takže ukecat ji, aby šla ještě pak něco hrát se mnou je hodně těžký úkol. Jinak se nás sešlo kolem deseti myslím, hrálo se u dvou stolů, hry se střídaly, kecalo se, jedlo se, pilo se, smálo se, prohrávalo se (co se Rachel týká :-D).

Munchkin

Carcassonne

Každopádně jsem se do několika her ve Valmezu naprosto zamilovala, v Liberci si hned nějaké pořídila (a našla jsem obchůdek, kde všechny ty hry a stovky dalších mají! nadšení obrovské!), překecala sestru a jejího přítele, že ooobčas uděláme nějaký game night a spokojenost maximální.

Ještě jednou děkuju za pozvání, že jste se o nás tak krásně starali a moc se těším na příští akci, která bude, pevně doufám, hodně brzo. A ostatním děkuju za skvělou atmošku, pokec a prostě tak.


část večeře

A když už jsem byla v těchto vzdálených končinách naší krásné zemičky, rozhodla jsem se, že zůstanu ještě jeden den a podívám se (poprvé) do zoo v Brně. A holky byly tak zlatý, že se ke mě přidaly. Potřebovala jsem to tam obhlídnout, vyfotit a zjistit nějaké detaily kvůli diplomce. Bohužel jsme měli hrozně málo času, zavírali už ve 4, my dorazily asi v půl třetí, takže to byla jen probíhačka (nic moc na ten kopec!!), ale tak jasně, je únor, mohlo mi dojít, že zavírají brzo, moje chyba. 

Každopádně něco, co jsem potřebovala zjistit, jsem zjistila a v pondělí hned psala svému vedoucímu diplomky, tak alespoň mám u něj zas malé bezvýznamné plus, že na to jakože úplně nekašlu. V Brně jsem přespala, skvěle jsme pokecaly, no prostě celkově hodně povedený víkend.

Snížek

tohle jméno neumím napsat ... :-D

A v pondělí zase půldenní cesta domů, ale jela jsem vlakem, ne původně plánovaným autobusem, ty vlaky mám nějak radši, tak to šlo. Ve vlaku jsem četla, dospávala a tak. 

Konec sdělení ;)

2 komentáře:

  1. Já bych si klidně někdy hru zahrála :D pokud by to nebyla nějaká vzdělávací hra, to bych u tebe pohořela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zadnou vzdelavani nemam neboj :-D a jinak s tebou teda budu pocitat ;)

      Vymazat