čtvrtek 7. ledna 2016

BODY BOOK: VAŘENÍ S TUKEM

BODY BOOK - CAMERON DIAZ

Body Book není příručka, která by ženám předepisovala, co mají splnit za týden, za třicet dní či za rok. Je to kniha, která předpokládá dlouhodobou, nejlépe trvalou, změnu celého životního stylu. Je to rádce, s jehož pomocí můžete prožít dlouhý, šťastný a hlavně zdravý život.

Spolu s nakladatelstvím Jota bychom vám nyní chtěli tuto knížku trochu přiblížit a stejně tak prozradit pár rad, tipů, triků a informací o které se Cameron podělila. A tak s různou ne/pravidelností budou u mě v Lifestylu vycházet články inspirované tímto dílem.

zdroj

Oleje s nízkou teplotou rozkladu
Nejvhodnější použití: salátové zálivky, marinády a dipy

  1. Olej z vlašských ořechů: podporuje srdeční činnost, má výraznou chuť a je mimořádně dobrý jako doprovod k zeleninové nebo do salátových zálivek.
  2. Olej ze lněných semen: hodí se stejně jako olej z vlašských ořechů do salátových zálivek, můžeme ho vmíchat do ovocných a zeleninových koktejlů. Báječný zdroj omega 3.
  3. Extra panenský olivový olej: lisuje se krátce po sběru oliv, má výrazné aroma a je vhodný na dokončování jídel nebo do pomazánek a dipů.

Oleje se střední teplotou rozkladu
Nejvhodnější použití: Rychlé pečení nebo smažení na malém množství tuku, pečení v troubě

  1. Olivový olej: pro mne nejběžněji používaný druh oleje, všeobecně použitelný - hodí se k pečení bílkovin nebo zeleniny.
  2. Řepkový olej: univerzální olej s vysokým obsahem mononasycených tuků, má jemnou , nepříliš výraznou chuť - je vhodný na pečení nebo grilování.
  3. Kokosový olej: dodává pokrmům příjemnou, lehce kokosovou chuť, hodí se k přípravě indických kari a tofu.
  4. Olej z pecek vinné révy: lisuje se z peciček hroznů při výrobě vína, má zemitou chuť, skvěle se hodí pro krátké smažení a pečení na malém množství oleje.
  5. Sezamový olej: má příjemnou ořechovou chuť, jež dodává další rozměr asijským pokrmům.

Oleje s vysokou teplotou rozkladu
Nejvhodnější použití: prudké pečení, smažení

  1. Saflorový olej: dobrý zdroj vitaminu E, jemná chuť, široké použití od kari po pečení.
  2. Slunečnicový olej: plný vitaminů A, D, E, dobrá volba při smažení.
  3. Arašídový olej: mononasycený olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, dodává jídlu výraznější arašídovou chuť, další mimořádně vhodný olej na smažení.

Žádné komentáře:

Okomentovat