středa 20. ledna 2016

BODY BOOK: MEZINÁRODNÍ BUFET S AMINOKYSELINAMI

BODY BOOK - CAMERON DIAZ

Body Book není příručka, která by ženám předepisovala, co mají splnit za týden, za třicet dní či za rok. Je to kniha, která předpokládá dlouhodobou, nejlépe trvalou, změnu celého životního stylu. Je to rádce, s jehož pomocí můžete prožít dlouhý, šťastný a hlavně zdravý život.

Spolu s nakladatelstvím Jota bychom vám nyní chtěli tuto knížku trochu přiblížit a stejně tak prozradit pár rad, tipů, triků a informací o které se Cameron podělila. A tak s různou ne/pravidelností budou u mě v Lifestylu vycházet články inspirované tímto dílem.

zdroj

Kuchyně různých kultur jak v USA, tak po celém světě, od nepaměti vytvářejí lahodné kombinace rostlinných proteinů a obilovin. Říkejme tomu třeba nutriční intuice... Nejblahodárnější jsou však velmi prosté kombinace potravin, které maximalizují pozitivní působení rostlinných proteinů:

Tacos: tradiční mexické jídlo páruje s kukuřičnou tortillu a fazolemi
Tradiční pokrm severoamerických indiánů succotash: kukuřice s fazolemi
Sushi: Japonci spojují rýži se sójou
Pokrm z arašídů a rýže, který je tradičním jídlem obyvatel v západní Africe
Cajunské červené fazole a rýže: oficiální pondělní pokrm v tradičních restauracích New Orleansu
Dal: indická čočka podávaná s rýží
Čana masala: indický pokrm z cizrny a rýže
Mujadara: syrské jídlo spojující čočku s rýží
Gallo pinto: tradiční kostarická snídaně sestávající z rýže a fazolí pinto

Žádné komentáře:

Okomentovat