středa 9. prosince 2015

BODY BOOK: VÝŽIVA PŘÁTELSKÁ K VEGETARIÁNŮM

BODY BOOK - CAMERON DIAZ

Body Book není příručka, která by ženám předepisovala, co mají splnit za týden, za třicet dní či za rok. Je to kniha, která předpokládá dlouhodobou, nejlépe trvalou, změnu celého životního stylu. Je to rádce, s jehož pomocí můžete prožít dlouhý, šťastný a hlavně zdravý život.

Spolu s nakladatelstvím Jota bychom vám nyní chtěli tuto knížku trochu přiblížit a stejně tak prozradit pár rad, tipů, triků a informací o které se Cameron podělila. A tak s různou ne/pravidelností budou u mě v Lifestylu vycházet články inspirované tímto dílem.

zdroj



Vegetariáni získávají energii jen z rostlin. Je mnoho důvodů, proč se lidé rozhodnou pro vegetariánství: ať už tak milují krávy, že je nedokážou jíst, nebo prostě jen a jen zbožňují chuť zeleniny. Vegetariáni jsou přesvědčeni, že je rostlinná strava lepší jak pro jejich tělesné, tak duševní zdraví, že je lepší pro celou planetu nebo třeba jen pro jejich peněženky.

V bezmasém království existuje hned několik druhů stravování:
  • Někteří lidé jedí vedle ovoce a zeleniny i mléčné produkty a vejce (lakto-ovo vegetariáni)
  • Někteří jedí mléčné produkty, ale nejedí vejce (laktovegetariáni)
  • Někteří jedí vejce, ale nejedí mléčné produkty (ovovegetariáni)
  • Někteří jedí rostliny, ale nekonzumují nic, co pochází ze zvířete, včetně vajec, mléčných produktů a medu (vegani).

Rozhodně vám doporučuji, abyste se s nějakým vegetariánem spřátelili. Opravdu! Někteří vegetariáni dokáží vytvořit ze surovin čerstvě sklizených na zahradě skvělé, maximálně chutné a uspokojivé pokrmy. Já sice jím i kuřecí a jiné druhy masa, ale zeleninu vyloženě miluju, a tak u svých vegetariánských přátel nacházím často inspiraci a učím se od nich spoustu nových věcí.

A už jen poznámka na závěr: ať už s vegetariánstvím lehce koketujete nebo jste jeho zastánci celá dlouhá léta, stejně čelíte stejnému úkolu jako všichni ostatní: měli byste konzumovat pestrou paletu zdravých potravin, které dodají vašemu tělu všechny potřebné výživové prvky.

1 komentář:

  1. Nic proti vegetariánům nemám, je to myslím každého věc a na druhou stranu proč by ne :)

    OdpovědětVymazat